Työyhteisötaidot eli savoksi ”humettitaejot”

Johtajuus / Työyhteisötaidot / Vuorovaikutus

Tilattu kokonaisuus: Johtajan työnohjaus 8 kertaa. 
Työyhteisölle: puolen päivän tilaisuus koko yksikön kesken + puolen päivän tilaisuus yksikölle jaettuna kahteen eri ryhmään.

Johtajan henkilökohtainen työnohjaus: "Keihästä ei voi heittää pelkän ajatuksen voimalla."

Sain henkilökohtaisen johtamisen työnohjauksen aikana paljon tärkeää tietoa aivoystävällisestä johtamisesta ja oivalsin, miten se täytyy aloittaa itsestä. Pikkuhiljaa aloin uskaltaa johtaa omasta persoonasta käsin ja luottaa siihen. Sisäisestä motivaatiosta käsin ohjautuminen antaa minulle nyt voimaa. Itseni johtaminen on vahvistunut monella eri tavalla.

Sinulla on kova tietotaito eri asioista; se on auttanut synnyttämään oivalluksia. Sinä olet ollut valonnäyttäjä silloin, kun olen kulkenut pimeässä tai kiertänyt kehää. Hyvä lopputulos coachingissa vaatii myös omaa työtä ja opitun jalostamista.

Olen ollut tosi tyytyväinen, oivaltanut uutta itsestäni ja johtamisesta. Yksin asioita miettiessäni tuskin olisin eteenpäin päässyt. Minulla on nyt selkeämpi kuva. Toivottavasti tämä näkyy myös käytännössä parempana johtamisena ja sitä kautta työntekijöiden parempana tuloksena maakunnan ympäristön, ihmisten, sidosryhmien ja yrityksien hyväksi.

Johtaja Jari Mutanen, Pohjois-Savon ELY-keskus Ympäristövastuualue

Työyhteisötaidot / Vuorovaikutus

Muutama ote työyhteisövalmennuksen osallistujien kokemuksista:

Tämä oli paras tällainen työyhteisövalmennus, mitä meillä on järjestetty. Päivän aikana oppi itsestä työntekijänä --- aion ruveta itseäni havainnoimaan eri tavalla kuin ennen.

-Olet taitava vetäjä; tästä jäi hyvä kokemus ja hyvä mieli. Ajatuksia herättävä, päässä raksuttaa.

– Päivän aikana oppi itsestä työntekijänä. Oikein mielenkiintoinen valmennus, aion ruveta itseäni havainnoimaan eri tavalla kuin ennen. ”Se, miten itse asennoidut, vaikuttaa siihen, mitä saat. ”

-Hyvin jäsennelty päivä. Teoreettiset kehikot olivat itselle parasta antia. Ahaa-elämyksiä!

-Tärkeä mahdollisuus pysähtymiseen ja ajattelemiseen tekemisen keskellä. Koin, että jotkut asiat tulivat valmennuksen aikana näkyvämmiksi. Avasit lisää sellaisia asioita, joita jo tunnistan työyhteisössä, laittoi ajattelemaan uudella tavalla.

– Positiivista oli, että olin koko ajan täällä kiinni keskustelussa, en ehtiny miettiä puutelistoja enkä siivouksia.

– Tykkäsin. Kuulin täällä, mitä ihmiset oikeasti ajattelee. Tajusin, mikä voima on siinä, että kahvipöytäkeskustelujen lisäksi puhutaan koko isommalla porukalla asioista avoimesti yhdessä.

-Parasta oli kuulla oman päällikön puhetta päivän aikana.

-Organisaatiopsykologista tietoa toivoisi hyödynnettävän johtamisessa jatkossakin.

– Jäi mieleen —että kaikilla on oma tärkeä roolinsa työyhteisössä.

Ympäristövastuualueen henkilöstö, POSELY