Persoonaa.

Kehittävää kumppanuutta®
johtajille, päättäjille ja tulevaisuuden rakentajille.
Katalysoimme
viisasta vaikuttamista
kohti haluttua tulevaisuutta.

Persoonaa & vahvuuksia

Kehittävä kumppanisi
niin myötä - kuin vastoin­käymisissäkin.

"Energisoiva persoona"
"Rohkea edelläkävijä"
"Kannattelet hetkeä"

Yleisimpiä asiakkaideni kysymyksiä minusta - Q & A

Valmistuminen psykologiksi v. 1998
Laillistettu psykologi. PsM, Turun yliopisto.
Sivuaineet: Lastenpsykiatrian laaja sivuainekokonaisuus / Helsingin yliopisto.
Elämänkatsomustieto, Erityispedagogiikka, Filosofia, Naistutkimus.

Erilaisten työroolien kautta lisäarvoa asiakkailleni
Olen aina ollut kiinnostunut ymmärtämään ihmismieltä ja ryhmien toimintaa systeemisesti monesta eri näkökulmasta, mikä auttaa fasilitoimaan viisasta vaikuttamista. Tietoisesti olen siksi hankkinut työkokemusta ja osaamista monelta eri psykologian sovellusalueelta sekä monilta työelämän kentiltä. Asiakkaani kokevat moniulotteisen taustani lisäarvona.

Valmistuttuani psykologiksi olen työskennellyt useissa eri työrooleissa: toimitusjohtajana, business coachina, yritysvalmentajana, työnohjaajana, tulosyksiköllisenä henkilöstö- ja rekrytointikonsulttina, HRD managerina ja johtoryhmän jäsenenä sekä kouluttajapsykoterapeuttina. Ennen psykologiksi valmistumistani työskentelin opintojen osana tai ohessa mm. Lapinlahden ja Lastenlinnan psykiatrisissa sairaaloissa, yliopistolla tutkimusassistenttina, kriisipäivystäjänä, puhelinmyyjänä, kerhonvetäjänä, ravintolassa myynnin edistämisessä, apulaisen töissä eri paikoissa esim. keittiössä ja puutarhatöissä sekä päiväkodissa.

Kehittävää kumppanuutta® vuodesta 2007
Päätoimisena yrittäjänä ja kehittävänä kumppanina olen työskennellyt vuodesta 2007. Yksityisyrittäjänä nautin mahdollisuudesta tehdä työtäni yhtenäisellä kehittävän kumppanuuden näkemyksellä keskenään hyvinkin erilaisilla elämän näyttämöillä, yksityisestä julkiseen.

Työroolissani olen onnistunut inspiroimaan ihmisiä yhteisen tarkoituksen taakse.
Suuntamaan ihmisten katseet kohti tulevaisuutta: mitä voimme itse tehdä meille mielekkään tulevaisuuden rakentamiseksi? Minut on usein mielletty rohkeaksi edelläkävijäksi, koska en ole tarvittaessa pelännyt keikuttaa kulttuurin venettä. Olen myös kiinnostunut ihmissuhteiden estetiikasta – siitä, millä tavalla asiat toteutetaan. Asiakaspalautteissa kiitellään usein myös nauruani.

Tässä joitakin vahvuuksia työroolien muodossa:

 • Päättäväinen synteesin edistäjä
  Tehdä synteesiä: poimia olennainen, yhdistää ihmisiä ja tietoa uutta luovalla tavalla sekä edistää asiakkaideni päätöksentekoa.
 • Iloinen katalysoija
  Katalysoida kehitystä ja vaikuttaa tulevaisuuteen. Vahvuuslähtöisesti ja inhimillisesti unohtamatta huumorintajua ja leikkimielisyyttä, joka tekee kaikesta helpommin lähestyttävää.
 • Luova ongelmanratkaisija ja sitkeä työstäjä
  Luovasti yhdistää tuotannollinen, merkityksiin liittyvä ja esteettinen näkökulma. Kyky nähdä vastoinkäymisissäkin nähdä mahdollisuuksia ja uudistua.

Haluatko sinäkin paneutua pontevammin omiin tai tiimisi vahvuuksiin ja saada niistä vipuvoimaa?

Kotoisin kokemuksista, maalta ja suurkaupungista
Metaforana ajattelen olevani kotoisin ennen kaikkea kokemuksistani -moni kotipaikka on ollut merkityksellinen. Sekä konkreettisesti että kokemuksellisesti olen kotoisin sekä pellonraivaajien mailta korvesta että myös suurkaupunki Tukholmasta-molemmat lapsuuden maisemiani. Synnyin Oulussa vuonna 1971, mutta muutimme jo varhain Tukholmaan, jossa vietin yli puolet lapsuudestani monikansallisessa ympäristössä. Kansainvälisyys on minulle ollut luonteva osa elämää lapsesta asti. Kansainvälistä väriä löytyy myös sukujuuristani; sukupuussa muun muassa ruotsalaista (Sursill, Klingenberg) ja skottilaista verta (Stuart, Forbes) . Isäni puolelta olen sukua mm. Hätämaan tietäjä Juho Luomajoelle, joka oli aikanaan kuuluisa kansanparantaja, tietäjä ja näkijä. Jos joku sukulainen löytää minut nettisivujeni kautta, niin yhteyttä saa ottaa! Historia ja sukututkimus kiinnostavat minua.

PRO-meiningillä työskentely pitää sisällään monia käytännössä koeteltuja arvoja:

 1. Usko siihen, että ammatillisesti voi olla henkilökohtainen. Ammatillisuus ei esimerkiksi tarkoita kliinisen etäistä tai tylsän täydellistä ja särmätöntä. Toimintatavassamme näkyy ihmisläheisyys: H2H – Human to Human.
 2. Harvoin mikään yksittäinen metodi, työkalu tai teoria on vastaus tai ratkaisu. Siksi ammatillinen lähestymistapamme on integratiivinen ja kokemuspohjainen synteesi erilaisista, käytännössä koetelluista viitekehyksistä. Ismeistä emme perusta. Työskentelymme perustuu ajattomiin viisauksiin ja päivittyvään tutkimustietoon. Työskentelemme monilla eri toimialoilla, jotta sinä hyötyisit monialaisesta kokemuksestamme. Vahvistamme osaamistamme koko ajan kansainvälisessä kontaktiverkostossamme.
 3. Lähdemme liikkeelle kartoittamalla mikä olisi osuvin ja energiaekonomisin palvelu asiakkaan tilanteeseen. Emme kuitenkin oio mutkia ehdottamalla haitallisia osaoptimointeja tai hätäisiä pikaratkaisuja, jotka tulevat bumerangina takaisin. Pyrimme asiakkaan kanssa toimintamalleihin, jotka edistävät viisaasti rohkeaa organisaatiokulttuuria ja mahdollistavat kestäviä ihmissuhteita. Muotoilemme juuri teidän organisaationne istuvan ja vaikuttavan kokonaisuuden.

 

Logossa molempien katseen suunta on tulevaisuuteen

Jatkuvan kehittymisen idea näkyy myös yritykseni logossa. Pro Synthesis-logon kolme tärkeintä elementtiä olin päättänyt jo monta vuotta ennen sen piirrättämistä: spiraali, kasvun ja kasvin lehti sekä vuorovaikutus kahden erilaisen ihmisen välillä. Spiraali oli itsestäänselvä valinta keltti- ja skottijuurieni vuoksi. Spiraali on ikivanha, universaali ja luonnossa yleisesti ilmenevä symboli, joka ilmentää monia isoja käsitteitä – kuten
kehittymisen tapaa, jatkuvaa muutosta, elämää, luomista, naisenergiaa ja hedelmällisyyttä.

Logossani on särmikäs reuna, koska kehittymiseen liittyy myös särmät ja keskeneräisyys. Logossa on kahdet kasvot, miehen ja naisen: kehitys tapahtuu aina vuorovaikutuksessa, suhteessa toiseen. Kohtaamisessa syntyy se kolmas: uusi todellisuus. Molempien katseen suunta on tulevaisuuteen.

PS_logo_full_width

Analytiikka ei ohjaa sinua riittävästi
toiminnan käynnistämisessä
– päätöksenteossa synteesin on oltava keskiössä.

Hanne-Leona Luomajoki

 

Kehittävä kumppani

Voimauttavan valokuvan kurssilla

Spiraaliportaikolla Kuopion Satamakadulla
Kuvan otti 1970-luvun järkkärikameralla
kurssikaverini Anne Korhonen

Joka tekee työtä käsillään, on työläinen.
Joka käyttää käsiään ja päätään, on ammatti-ihminen.
Joka käyttää käsiään, päätään ja sydäntään, on taiteilija.

- Franciscus Assisilainen (1181-1226) -
Luonnonsuojelun suojeluspyhimys